Siltamäen Nuorisoseurassa syntyi yhteisöllinen ajatus: pidetään talkoot jättipalsamin tuhoamiseksi joen rannasta.

Taustaa:

Viime loppukesänä kävelin (allekirjoittanut kera Putkosen) Siltamäen kumpujen kävelyteillä Keravanjoen rannalla ja huomasimme kauhukseni, että vieraslaji jättipalsami on vallannut kaikki joen rannat sekä Helsingin että Vantaan puolelta. Jäi muhimaan idea: mitä jos pidettäis´ talkoot, joilla herätetään ihmiset tajuamaan tämän(kin) vieraslajin tuhoava vaikutus  alkuperäiskasvillisuuteemme. Palsamihan suorastaan ampuu siemenet noin metrin-parin päähän, ja vaikka ”emo” on yksivuotinen, niin ne ammutut siemenet kyllä pitävät huolen palsamin leviämisestä.

Olen puhunut aiheesta jo alustavasti ´Siltamäen Leijonien ja Siltamäki-Suutarila-seuran edustajien kanssa, ja valo niistä suunnista on vihreä. Nyt olisi sitten aika koota voimavarat ja ruveta tosissaan puuhaamaan tätä talkootapahtumaa. Siksipä kutsumme alueen vaikuttajia Siltamäen Nuorisoseura ry:n kerhohuoneelle, Kiertotähdenpolku 2, tiistaina 2.5. klo 19:15 suunnittelupalaveriin. Olisi kiva, jos saisin tiedon palaveriin osallistuvien määrästä, me keitellään kokouskahvit (tai tee).

Itse tapahtuma on syytä toteuttaa 5.6. alkavalla viikolla. Eli pikaisesti on pistettävä hihat heilumaan… mutta Siltamäessä on niin paljon hyvää ja kaunista, ja tehokasta väkeä, että kyllä tämä onnistuu.

 

Kun leskenlehti ilmestyy siihen on hyvä syy:

painotuore lehtinen kertoo meille uutisen:

ja otsikoi sen huolella: Ollaan kesän puolella!

 

Siltamäen Nuorisoseura ry

Sinikka Putkonen

kunniapuheenjohtaja, kulttuuri- ja reissuvastaava

LisätietoaJättipalsamista>>>
Haittaa taimenen lisääntymistä - asiantuntija kertoo ongelman ja ratkaisun>>>
Metsähallituksen luontopalveluiden suojelubiologi Maaret Väänänen>>>
jättipalsamiJättipalsami