© 2016 Rubiinin olutklubi    Päivitetty 18.3.2016
Rubiinin Olutklubi
.Koillis-Helsingin Lähitieto
Lue Lähitieto


SILTAMÄEN HISTORIAA:

Liisa Nordman: SUUTARILAN PERUSPIIRIN HISTORIAA

lauantai, 27. tammikuuta 2007 Siltamäen ostoskeskus

Sivun alkuun up   


ROKin Historia

O TEMPORA

Maatalousalueena Siltamäellä on pitkä historia, joka tunnetaan melkein keskiajalle saakka. Se päättyi 1950-luvulla kuntaliitoksena Helsinkiin. Siitä alkoi Siltamäen kehittyminen, kun alueen kaupunkisuunnittelu aloitettiin. Siltamäen lähiön rakentaminen aloitettiin 60-luvun lopussa. Samassa yhteydessä syntyi myös nuoren lähiön tarpeisiin ostoskeskus, joka tarjosi tiloja kauaskatseisille ja liikemiesvaistoja omaaville yrittäjille.

Eräs heistä oli Marja Lappeteläinen, ravintola Rubiinin perustaja. Hän loi samalla myös seinät klubillemme. Marjan jälkeen ravintolan jo legendaarinen suosio jatkui sukupolvenvaihdoksen myötä 1990- luvun puolivälissä Kari ja Kirsi Lappeteläisen johdolla. Siinä yhteydessä ravintolan sisustus uusiutui nykyiseen asuunsa. Asiakkaiden, jollei peräti asukkaiden toiveista huolimatta, Karin ja Kikan saariston kaipuu voitti ja he siirtyivät luomaan uutta hyvää, voisiko sanoa vaikka ”myrskyluodolle” Suvisaareen. Ravintola Rubiinin perinteitä ja mainetta vaalii nykyisin ravintolan uusi omistaja Le Cong Huang alias ”Honkku”.  

Ostoskeskus on aikojen saatossa kokenut kaikenlaisia muutoksia. Entisen Siwan paikalla oli alun perin Elanto, josta tuli Säästäri.  Nykyinen Kavaljeeri, entinen Tapsan K-Market on ollut kampaamon paikalla, mutta silloin Popsi markettina. Pizzeria Abonen tiloissa toimi aiemmin R-kioski. Pizzerian ja uimahallin välissä oli kemikalio ja ravintola Sitruunan tiloissa oli aikaisemmin Posti. Nykyisen R-kioskin paikalla oli aikaisemmin SYP.

Paljon on siis muuttunut aikojen saatossa. Ravintola Rubiinikin on ollut huomattavasti nykyistä pienempi. Nykyisen pääoven päädyssä on perimätiedon mukaan ollut Divari kioski, jota piti mies nimeltä Nordman. Nordman taasen perusti lätkäjoukkueen nimeltä Siltamäen Normannit. Jääkiekko on siis ollut Rubiinin tiloissa jonkinlainen perinne, joka jatkuu edelleen.

Nykyisinkin on kaikenlaisia ”marjanpoimijoita”, joista jotkut kannattavat jopa Pelicansia tai muita ”maakuntien” seuroja.  Iso osa on kuitenkin entisen Töölön Vesan nykyisen Jokereiden kannattajia. Suurin osa kannattaa kuitenkin alun perin Väinämöisen ns. Väiskin kentällä toiminutta jo 1800-luvulla perustettua Helsingin IFK:ta.

Tästähän voimmekin kulkea aasinsiltaa pitkin ROK:in perustamiseen.

Toimintammehan alkoi keskiviikkona 11.10.2006 jolloin paikalla olleet Rubiinin asiakkaat valitsivat tulevalle olutseuralle hallituksen. Valituiksi tulivat Heikki Kähäri, Heikki Silvonen, Peter Hinzell, Marjo Muurinen, Satu Weiste ja Antti Muurinen. Äänestyksen jälkeen hallitus kokoontui päättämään mm. hallituksen kokoonpanosta. Puheenjohtajaksi valittiin Heikki Kähäri, varapuheenjohtajaksi Peter Hintzell ja rahastonhoitajaksi Satu Weiste. Hallituksen järjestäytymiskokous sovittiin pidettäväksi ma 23.10.2006 klo 18.00. Kokouksessa sovittiin pidettäväksi ensimmäinen varsinainen yleiskokous to 2.11 2006 klo 18.00. Heikki Kähäri vetäytyi puheenjohtajan tehtävistä ja uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Arto Hyvärinen. Heikki Kähäri jatkoi kuitenkin hallituksessa.

Yleiskokouksessa 2.11.2006 valittiin olutklubille nimi, Rubiinin olutklubi (ROK). Samassa kokouksessa valittiin klubille Peter Hintzellin suunnittelema logo, aloitettiin T-paitojen suunnittelu sekä äänestettiin huvitoimikunta. Valituksi tulivat Kaius Kuusela, Maj-Lis Hintzell, Ben Sarka ja Kaija Heikkilä. Jäseniä klubilla oli tässä vaiheessa n. 70 kpl. Kaius Kuusela alkoi suunnitella ROK:ille nettisivuja.

Seuraava yleiskokous pidettiin to 26. 4.2007. Tuolloin rokkilaisia oli jo 150. Vuoden tapahtumia olivat mm. tehdaskäynti Koffille, Euroviisuvalvojaiset ja kaikkea siltä väliltä.

Yleiskokouksessa ti 1.4.2008 klo 18.00 hallitusta edustivat vpj. Ben Sarka, sihteeri Antti Muurinen, rahastonhoitaja Satu Weiste, Jari Pätsikkö ja Heikki Kähäri. Huvitoimikunnasta paikalla olivat Merja Ridanpää ja Kaius Kuusela. Ravintolaa edustivat Kari ja Kirsi Lappeteläinen. Läsnä oli myös ROK:n jäsenistöä.  Päätettiin tulevia tapahtumia, joita olivat Purkkiorjat-orkesterin esiintyminen pe 4.4.2008, naamiaiset la 26.4.2008 ja kirpputori la 17.5.2008. Kokouksen jälkeen iltaa jatkettiin pelaamalla dartsia ja curlingia.

Yleiskokouksessa ma 8.2.2010 paikalla oli n.30 rokkilaista. Uudelle hallitukselle valittiin puheenjohtajaksi Mikko Salo. Varapuheenjohtajana aloitti Aki Taivainen, sihteerinä Antti Muurinen ja jäseninä Ben Sarka, Kaija Heikkilä, ja Katariina Mäkeläinen. Katariina luopui kesken kauden ja hänen tilallaan jatkoi Kari Hiekkanen. Satu Weiste jatkoi hallituksen ulkopuolisena rahastonhoitajana ja Jari Pätsikkö tiedottajana. Huvitoimikuntaan valittiin Merja Pätsikkö, Juha Ketelä, Mikko Kuussalo, Suvi Savilaakso ja Anneli Harden. Ravintolan edustajana toimi Eva Kallas.

Vuoden 2011 Yleiskokouksessa valittiin hallitus jossa oli Mikko Salo, Kari Hiekkanen, Antti Muurinen, Ben Sarka, Aki Taivainen ja Helka Yli-Paavalniemi. Aki Taivainen luopui paikasta kesken kauden. Huvitoimikuntaan ja hallituksen varajäseniksi valittiin May-Britt Ilonen ja Irma Korjus. Erityisavustajiksi tulivat Kaius Kuusela, Jari Pätsikkö, Merja Pätsikkö, Kari Tanskanen. Ravintolan edustajat olivat Eva Taivainen ja ”Honkku”

Vuoden2012 yleiskokouksessa hallitukseen valittiin Mikko Salo, Helka Yli-Paavalniemi, Auli Tontti, Jan Tillander, Jukka Heikkinen ja Kari Hiekkanen, huvitoimikunta, sekä erityisavustajat valittiin samoiksi kuin vuoden 2011 kokouksessa.  Antti Muurinen ja Ben Sarka pääsivät lepovuoroon. Suuri kiitos molemmille useiden vuosien puurtamisesta. Ravintolan edustajana jatkaa ”Honkku”.

Vuoden 2012 tapahtumista Laskiaisrieha on jo laskettu, naamiaisia odotellaan ja jalkapalloturnausta suunnitellaan.  Myös muut kesätapahtumat sekä pikkujoulut mietinnässä seuraavassa hallituksen kokouksessa (12.3.2012).  ROK:n uudet T-paidat ovat hankinnassa, mistä vastuu on Kareilla Hiekkanen & Tanskanen.

Klubin kirjanpitokin on uusiutunut nimimerkillä ”tilitoimisto Helka & Helka”.

Nettisivuja päivittää jatkossa Jukka ”Jusa” Heikkinen, joka puhailee ROK:lle omaa pyöräkerhoakin.

Kesätapahtumiin suunnitellaan grillin ja frisbee kiekkojen hankintaa.

 O TEMPORA eli OI AIKOJA sivu päivittyy tapahtumien myötä, "Jusa welhon" toimin.

1.6.2012
Vuosi 2012 on jo edennyt pitkälle. Naamiaiset ja kevätkauden avajaiset ovat onnistuneesti vietetty. Nettisivut päivittyvät kun aihetta ilmenee ja ensinmäinen erä ROKin uusia paitoja on jo ahkerassa käytössä. Uusia eriä painetaan tarpeen mukaan.
ROK Bikers eli ROKin pyöräilijät ovat osa ROKin normaalia toimintaa. Erillistä ns. virallista pyöräkerhoa ei tarvita. Näin vältämme turhan byrokratian. Hoitakoon ROKin hallitus byrokratian. ROK Bikers pyöräilee.
ROKin Futarit aloittavat kautensa 2 tuntia ennen turnauksen alkua Rubiinin terassilta. Aloituspäivämäärä on toistaiseksi hämärän peitossa, mutta muutama futari on jo bongattu terassilta.


Yhteistyökumppanit

Ravintola Rubiini

TSHair

Vaasan

Kavaljeeri